خانه سالمندان اراک  (آلزایمری استان مرکزی (alzheimer-arak)

خانه سالمندان اراک (آلزایمری استان مرکزی (alzheimer-arak)

عکس . فیلم ٬گزارش ،عملکردوبازدیدها ی مردمی و.... ازفعالیت بانوان خیرانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع)ااستان مرکزی ثبت320
خانه سالمندان اراک  (آلزایمری استان مرکزی (alzheimer-arak)

خانه سالمندان اراک (آلزایمری استان مرکزی (alzheimer-arak)

عکس . فیلم ٬گزارش ،عملکردوبازدیدها ی مردمی و.... ازفعالیت بانوان خیرانجمن آلزایمرخیریه امام جواد(ع)ااستان مرکزی ثبت320

خانه سالمندان اراک دربازدید مدیرصندوق بازنشستگی استان مرکزی

به مناسبت 25ذی الحجه صورت گرفت؛

بازدید مدیر صندوق بازنشستگی استان مرکزی از مرکز توانبخشی سالمندان اراک

مدیر صندوق بازنشستگی استان مرکزی باتفاق جمعی از روسای کانونهای بازنشستگی و اعضای هیات امنا خانه امید اراک از مرکز توانبخشی سالمندان بازدید کردند.

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از روابط عمومی مدیریت استان مرکزی، در بازدیدی که روز پنجشنبه پانزدهم تیرماه و بمناسبت هفته بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان صورت گرفت، مدیر صندوق بازنشستگی استان مرکزی بهمراه روسای کانون های بازنشستگی استان و اعضای هیات امنا خانه امید بازنشستگان اراک از مرکز نگهداری سالمندان محسنی اراک بازدید کرد.

«صدیقه حسامی» در این برنامه، ضمن دیدار و گفتگو با سالمندانی که در این مرکز نگهداری می شوند، در جریان نحوه خدمات رسانی و مشکلات این عزیزان قرار گرفت.

گفتنی است، تعدادی از عزیزان ساکن در این مرکز، از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری استان مرکزی هستند که به دلایل مختلف به آنجا مراجعه کرده و از این عزیزان مراقبت می شود.

مرکز توانبخشی سالمندان محسنی اراک توسط یکی از بازنشستگان خیر آموزش و پرورش استان تاسیس شده به نحوی که ایشان پس از بازنشستگی به طور مستمر در آن مجموعه فعالیت کرده و پیگیر امور مربوط به سالمندان و بازنشستگان این مرکز هستند.

                            

مهربانی درمهر

مهربانی درمهر

خانه سالمندان اراک (روز پزشک مبارک)

پزشکان ؛ دستان سبز و شفابخشِ خدا هستند ای کاش روزی برسد، که این دستان سبز فقط برای پیشگیری باشد، روزی که همه ی آدم ها حالشان خوب باشد !

یکم شهریور روز بزرگداشت
ابوعلی سینا و روز پزشک مبارک باد..

 

عکس پروفایل روز پزشک مبارک 1402 جدید، رسمی و عاشقانه

خانه سالمندان اراک(بحران سالمندی)

برای رفع بحران جمعیت چند سال دیگر فرصت داریم؟

طبق پیش‌بینی‌ها در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند، یعنی در این سال پنجره جمعیتی کشور بسته می‌شود؛ بنابراین با در نظر گرفتن سن باروری، کمتر از هشت سال دیگر برای رفع این بحران فرصت داریم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بر اساس آمارهای ارائه شده در حال حاضر ۱۰ درصد از جمعیت ایران را سالمندان تشکیل می‌دهند، این در حالی بوده که روند رشد سالمندی کشور رو به افزایش است؛ از این رو اهمیت موضوع جمعیت و روند رو به رشد سالمندی در جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چراکه این موضوع اکنون به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده محسوب می‌شود بنابراین برای برون‌رفت از بحران جمعیت یکی از موضوعات مهم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.

تا ۲۸ سال دیگر حدود ۳۰ درصد جمعیت سالمند می‌شوند

سیدمحمد طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌ها در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند، اظهار کرد: یعنی در این سال پنجره جمعیتی کشور بسته می‌شود؛ بنابراین با در نظر گرفتن سن باروری، کمتر از هشت سال دیگر برای رفع این بحران فرصت داریم.

وی با اشاره به اینکه طبق آخرین پیمایش ملی که در سال ۱۳۹۸ انجام شد در کشور ما ۳.۵ میلیون زوج نابارور وجود دارد، افزود: سالانه نیز حدود ۸۸ هزار زوج به این آمار اضافه می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه دو نوع ناباروری اولیه و ثانویه وجود دارد، تصریح کرد: زمانی که زوجی تا به حال بچه‌دار یا باردار نشده‌اند دچار ناباروری می‌شوند، به آن ناباروری اولیه می‌گوئیم؛ دلیل این نوع از ناباروری می‌تواند مشکلات مادرزادی یا مشکلات اکتسابی باشد. ناباروری ثانویه نیز یعنی زوجین بعد از یک بار تجربه بارداری که ممکن است موفق یا ناموفق بوده باشد، برای بار دوم قادر به بارداری نیستند که این نوع از ناباروری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه هزینه‌های درمان ناباروری به ویژه در صورت نیاز به IVF یا سایر روش‌های تهاجمی بسیار زیاد است، ادامه داد: زوجین نابارور علاوه‌بر نگرانی‌هایی که در مورد روند و نتیجه درمان داشتند، برای تأمین هزینه‌های درمان نیز فشار زیادی را متحمل می‌شدند، اما بعد از تصویب قانون جوانی جمعیت تمام اقدامات تشخیصی و درمانی ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفت.

طباطبایی اضافه کرد: بر این اساس در مراکز دولتی ۹۰ درصد هزینه‌ها تحت پوشش بیمه قرار گرفت، محدودیت سنی قبلی اصلاح شد تا افراد تا ۴۹ سالگی بتوانند از این خدمات استفاده کنند، همچنین در مراکز خصوصی درمان ناباروری نیز ۷۰ درصد هزینه‌ها توسط بیمه‌های پایه پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: ۴۰ درصد وظایف در قانون جوانی جمعیت به عهده سازمان‌های دیگری به جز وزارت بهداشت است، یعنی این وزارتخانه به تنهایی نمی‌تواند مشکلات حوزه جمعیت را برطرف کند. فرهنگ‌سازی در بحث جمعیت یکی از اقدامات کلیدی است، اما وزارت بهداشت هم علاوه‌بر حمایت‌های بهداشتی و درمانی در فرهنگ‌سازی نیز نقش مهمی دارد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران فرهنگ‌سازی در حوزه جمعیت را موضوعی مهم دانست و گفت: یکی از موارد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بحث آموزش و فرهنگ‌سازی است که به دو بخش فرهنگ‌سازی عمومی و فرهنگ‌سازی سلامت تقسیم می‌شود، به طور کلی نقش عوامل فرهنگی و نگرش افراد بسیار مؤثر است.

وی افزود: در عین حال سیاست‌ها و تبلیغات وسیع برای کنترل جمعیت که طی ۳۰ سال اخیر در کشور جریان داشته است، به تدریج باعث تغییر فرهنگ عمومی و تمایل به فرزند کمتر شده است. اصلاح این روند نیازمند برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های فرهنگی برای افزایش اطلاع رسانی به مردم در خصوص بحران جمعیت و لزوم داشتن جمعیت جوان است.

طباطبایی در خصوص وضعیت ارزیابی شرایط زاد و ولد در کشور طی سالیان آینده، خاطرنشان کرد: نرخ باروری یا TFR میانگین تعداد فرزندانی است که یک خانم در سن باروری به دنیا می‌آورد؛ اگر این زن با همسرش در نظر گرفته شوند و این زوج دو فرزند داشته باشند، جایگزین خودشان افرادی را به جامعه آورده‌اند و در این شرایط جمعیت نه افزایش پیدا می‌کند و نه کاهش و رشد جمعیت تقریباً ثابت می‌ماند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تمام زنان ممکن است تا پایان سن باروری خود زنده نباشند یا ازدواج نکنند این عدد یعنی نرخ جایگزینی عدد دو خالص نیست و از ۱.۲ در کشورهای توسعه‌یافته تا ۳.۲ در کشورهای در حال توسعه متغیر است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه در کشور ما از سال ۷۹ نرخ باروری زیر حد جایگزینی قرار گرفته است، تصریح کرد: در حال حاضر نرخ باروری ما ۱.۶۵ است، اگر در طولانی مدت نرخ باروری کمتر از حد جایگزینی باشد، جمعیت کاهش پیدا می‌کند و به سمت سالمندی می‌رود. آمارها نشان می‌دهند که نرخ رشد جمعیت کشور از ۱.۲ در سال ۱۳۹۵ به حدود ۰.۶ در سال ۱۴۰۰ رسیده است. به عبارتی، در عرض ۵ سال، نرخ رشد جمعیت کشور ۵۰ درصد کاهش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه ما با سرعت به سمت سالمندی جمعیت حرکت می‌کنیم، اضافه کرد: طبق پیش‌بینی‌ها در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور ما سالمند هستند. در سال ۱۴۳۰ پنجره جمعیتی کشور از نظر اقتصادی بسته می‌شود، یعنی نسبت افراد در سن کار و تولید کمتر از ۶۰ درصد جمعیت می‌شود، اما با در نظر گرفتن سن باروری، ما کمتر از ۸ سال دیگر برای حل این بحران فرصت داریم که سه سال اول آن فرصت طلایی است؛ علت آن هم درصد جمعیت خانم‌های در سن باروری است که هر چه جلوتر می‌رویم این درصد کاهش پیدا می‌کند.

تعداد فرزندان سالمندان ۳ یا ۴ نفر است

سال گذشته شهلا کاظمی‌پور، جمعیت‌شناس و جامعه‌شناس اظهار کرد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت افراد بالای ۶۵ سال بیش از پنج میلیون نفر از جمعیت کشور و جمعیت بالای ۶۰ سال حدود ۷.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می‌شود؛ به عبارتی در حال حاضر جمعیت سالمندان بالای ۶۵ سال، حدود هفت درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهد و برآورد می‌شود تا سال ۱۴۲۰ تعداد سالمندان به حدود ۱۹ میلیون نفر برسد.

وی با اشاره به اینکه به طور میانگین تعداد فرزندان سالمندان حدود سه یا چهار فرزند است، افزود: برآورد می‌شود که طی دهه‌های آینده به طور میانگین تعداد فرزندان سالمندان به کمتر از دو فرزند برسد.

همچنین صابر جباری، سرپرست اداره جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده بود که کشور در آستانه سالخوردگی است و این موضوع به عنوان ابر بحران از آن یاد می‌شود.

سالمندان اراک(سالمندان رادریابیم)

برقراری روابط معنادار با افراد پیر

سالمندان به برقراری ارتباط معنادار با سایر اعضا خانواده و حتی جامعه نیاز دارند. افراد پیر از اینکه در حق آن‌ها ترحم شود، نفرت دارند و در عوض مایل هستند با دیگران ارتباطی عاطفی و دوطرفه برقرار کنند. آن‌ها نیاز دارند تمایل قلبی اعضا خانواده را به گذراندن اوقات فراغت خود با آن‌ها یا مراقبت از خود درک کنند نه اینکه متوجه شوند اطرافیان تنها از روی ترحم یا برای ادای مسئولیت از این گروه سنی نگهداری می‌کنند. مراقبت همراه نوعی نگهداری از سالمندان به شمار می‌رود که در آن، فرد پرستار همانند یک دوست صمیمی به برقراری ارتباط با شخص پیر می‌پردازد و به طور همزمان از او مراقبت می‌کند.

برقراری تعاملات اجتماعی مداوم

اغلب افراد در دوران پیری قدرت شناخت خود را از دست می‌دهند که این امر به سهم خود می‌تواند منجر به انزوای اجتماعی میان آنان شود. با این وجود، تعاملات اجتماعی پیوسته نقش بسیاری مهمی در بهبود قدرت شناخت این افراد ایفا می‌کند که این واقعیت باید به دقت مورد توجه اعضا خانواده قرار گیرد. متأسفانه طی دوران کرونا، تعاملات اجتماعی بین اعضا مختلف جامعه بسیار شایع شده است که در این میان، سالمندان بیشترین خلأ عاطفی را طی دو سال گذشته تجربه کرده‌اند. در این شرایط، مردم می‌توانند به شیوه‌های مختلف و از طریق دنیای مجازی به ارتباط با افراد پیر خویشاوند خود بپردازند و برای تقویت شناخت آن‌ها موضوعات مختلفی را در مکالمه‌های خود مورد بحث قرار دهند. به عنوان مثال می‌توانند از سالمندان بخواهند در مورد برنامه روزانه خود صحبت کنند، آن‌ها را به انجام یک سرگرمی جدید سوق دهند و یا به بحث در مورد خاطرات دوران کودکی افراد پیر بپردازند تا حافظه درازمدت آن‌ها را تقویت کنند.

سالمندان را دریابیم

بهبود وضعیت روانی سالمندان

مسائل مربوط به سلامت روانی در میان افراد پیر بسیار رایج بوده و همین امر، چالش‌های زیادی را پیش روی آن‌ها و حتی اطرافیان قرار داده است. گزارش‌ها حاکی است که بیش از دو میلیون نفر از جوامع بالای ۶۵ سال آمریکایی به انواع مختلفی از افسردگی دچار هستند که البته این وضعیت ممکن است در نتیجه ابتلاء به یک بیماری مزمن، سوگواری یا نبود تعامل اجتماعی با سایرین اتفاق افتاده باشد.

بسیاری از محققان بر این باور هستند که افسردگی دوران پیری با بیماری آلزایمر ارتباط مستقیم دارد. به همین دلیل، اعضای خانواده یک فرد سالمند برای بهبودی وضعیت والدین خود باید به انجام بازی‌های فکری با آن‌ها بپردازند، فضایی از منزل را به آن‌ها اختصاص دهند تا ایده‌ها و خواسته‌های خود را در آنجا پیاده کنند و آلبوم عکسی خانوادگی در اختیار والدین پیر قرار دهند و از آن‌ها بخواهند خاطرات شیرین خود از هر عکس را به زبان بیاورند.

برآورده کردن نیازهای عاطفی سالمندان

والدین همزمان با افزایش سن ممکن است احساس تنهایی، عصبانیت و سودمند نبودن کنند یا حتی به انکار قابلیت‌های خود بپردازند که البته این احساسات در پی تنها زندگی کردن تقویت نیز می‌شود. در این شرایط، اعضا خانواده باید تمام تلاش خود را برای تأمین امنیت والدین پیر خود به کار گیرند چرا که سالمندان اغلب از ربوده شدن توسط افراد سودجو هراس دارند.

علاوه بر این، فرزندان باید به طور مرتب با والدین خود ارتباط برقرار کنند و برای رفع نیازهای جسمی و روانی آن‌ها بکوشند. متأسفانه طی دوران کرونا، حدود ۵۶ درصد افراد سالمند از انزوای خود خبر داده و ادعا کرده‌اند که فرزندان به برقراری کمترین ارتباط با آن‌ها پرداخته‌اند. این در حالی است که با بهره‌گیری از تکنولوژی و تنها از طریق یک تلفن همراه هوشمند می‌توان ضمن رعایت فاصله اجتماعی از جوامع پیر، خلأ عاطفی آن‌ها را تا حد زیادی برطرف نمود.

سالمندان اراک(سالمندان رادریابیم)

برقراری روابط معنادار با افراد پیر

سالمندان به برقراری ارتباط معنادار با سایر اعضا خانواده و حتی جامعه نیاز دارند. افراد پیر از اینکه در حق آن‌ها ترحم شود، نفرت دارند و در عوض مایل هستند با دیگران ارتباطی عاطفی و دوطرفه برقرار کنند. آن‌ها نیاز دارند تمایل قلبی اعضا خانواده را به گذراندن اوقات فراغت خود با آن‌ها یا مراقبت از خود درک کنند نه اینکه متوجه شوند اطرافیان تنها از روی ترحم یا برای ادای مسئولیت از این گروه سنی نگهداری می‌کنند. مراقبت همراه نوعی نگهداری از سالمندان به شمار می‌رود که در آن، فرد پرستار همانند یک دوست صمیمی به برقراری ارتباط با شخص پیر می‌پردازد و به طور همزمان از او مراقبت می‌کند.

برقراری تعاملات اجتماعی مداوم

اغلب افراد در دوران پیری قدرت شناخت خود را از دست می‌دهند که این امر به سهم خود می‌تواند منجر به انزوای اجتماعی میان آنان شود. با این وجود، تعاملات اجتماعی پیوسته نقش بسیاری مهمی در بهبود قدرت شناخت این افراد ایفا می‌کند که این واقعیت باید به دقت مورد توجه اعضا خانواده قرار گیرد. متأسفانه طی دوران کرونا، تعاملات اجتماعی بین اعضا مختلف جامعه بسیار شایع شده است که در این میان، سالمندان بیشترین خلأ عاطفی را طی دو سال گذشته تجربه کرده‌اند. در این شرایط، مردم می‌توانند به شیوه‌های مختلف و از طریق دنیای مجازی به ارتباط با افراد پیر خویشاوند خود بپردازند و برای تقویت شناخت آن‌ها موضوعات مختلفی را در مکالمه‌های خود مورد بحث قرار دهند. به عنوان مثال می‌توانند از سالمندان بخواهند در مورد برنامه روزانه خود صحبت کنند، آن‌ها را به انجام یک سرگرمی جدید سوق دهند و یا به بحث در مورد خاطرات دوران کودکی افراد پیر بپردازند تا حافظه درازمدت آن‌ها را تقویت کنند.

سالمندان را دریابیم

بهبود وضعیت روانی سالمندان

مسائل مربوط به سلامت روانی در میان افراد پیر بسیار رایج بوده و همین امر، چالش‌های زیادی را پیش روی آن‌ها و حتی اطرافیان قرار داده است. گزارش‌ها حاکی است که بیش از دو میلیون نفر از جوامع بالای ۶۵ سال آمریکایی به انواع مختلفی از افسردگی دچار هستند که البته این وضعیت ممکن است در نتیجه ابتلاء به یک بیماری مزمن، سوگواری یا نبود تعامل اجتماعی با سایرین اتفاق افتاده باشد.

بسیاری از محققان بر این باور هستند که افسردگی دوران پیری با بیماری آلزایمر ارتباط مستقیم دارد. به همین دلیل، اعضای خانواده یک فرد سالمند برای بهبودی وضعیت والدین خود باید به انجام بازی‌های فکری با آن‌ها بپردازند، فضایی از منزل را به آن‌ها اختصاص دهند تا ایده‌ها و خواسته‌های خود را در آنجا پیاده کنند و آلبوم عکسی خانوادگی در اختیار والدین پیر قرار دهند و از آن‌ها بخواهند خاطرات شیرین خود از هر عکس را به زبان بیاورند.

برآورده کردن نیازهای عاطفی سالمندان

والدین همزمان با افزایش سن ممکن است احساس تنهایی، عصبانیت و سودمند نبودن کنند یا حتی به انکار قابلیت‌های خود بپردازند که البته این احساسات در پی تنها زندگی کردن تقویت نیز می‌شود. در این شرایط، اعضا خانواده باید تمام تلاش خود را برای تأمین امنیت والدین پیر خود به کار گیرند چرا که سالمندان اغلب از ربوده شدن توسط افراد سودجو هراس دارند.

علاوه بر این، فرزندان باید به طور مرتب با والدین خود ارتباط برقرار کنند و برای رفع نیازهای جسمی و روانی آن‌ها بکوشند. متأسفانه طی دوران کرونا، حدود ۵۶ درصد افراد سالمند از انزوای خود خبر داده و ادعا کرده‌اند که فرزندان به برقراری کمترین ارتباط با آن‌ها پرداخته‌اند. این در حالی است که با بهره‌گیری از تکنولوژی و تنها از طریق یک تلفن همراه هوشمند می‌توان ضمن رعایت فاصله اجتماعی از جوامع پیر، خلأ عاطفی آن‌ها را تا حد زیادی برطرف نمود.

چند توصیه ضد کرونایی وزارت بهداشت برای سالمندان

✅چند توصیه ضد کرونایی وزارت بهداشت برای سالمندان


سخنگوی وزارت بهداشت:

دلنوشته های درمورد پدر

پناهگاه امن خانه 
معصومه داوود آبادی

شانه ‏هایت، ستون محکمی است پناهگاه امن خانه را. 
دست در دستانم که می‏گذاری، خون گرم آرامش، در کوچه رگ‏هایم می‏ دود. 
در برابر توفان ‏های بی‏رحم زندگی می‏ایستی؛ آن‏چنان‏که گویی هر روز از گفت‏وگوی کوهستان‏ها باز می‏ آیی. 
لبخند پدرانه ‏ات، تارهای اندوه را از هم می‏دراند. 
تویی که صبوری‏ات، دل‏های ناامید را سپیده‏ دم امیدواری است. مرا منامه دریا را روح وسیعت به تحریر درآوردی؛ آن هنگام که ابرهای دلتنگی، پنجره‏ های خانه را باران می‏پاشند. 
آسمان همواره بوسه بر پیشانی بلندت را آرزومند است. 

آموزگار بردباری

ای آموزگار بزرگ مجاهده و بردباری! اندیشیدن فرداهای دور را از تو آموختم. چین‏ های صورتت، نقشه سال‏های کودکی من است. تو روزهای بادباک و شب‏های ستاره را با من نفس کشیده‏ ای ، من، پیر شدن آسمانم را نظاره‏ گر بوده ‏ام؛ اما کهنه شدن غرورش را هرگز. 
شبانه ‏های خیس چشمانت، مسیر برخاستن و جست‏وجو کردن را روشن‏ترین راهبر است. جانم، جاده‏های تجربه و آفتاب را پوست می‏ترکاند؛ وقتی که چتر اعتمادت، بر مویرگ‏های اندیشه ‏ام گسترده می‏شود. 

باتو... بی تو...

با تو، باران بهاری ‏ام را پایانی نیست و بی‏ تو، پرنده‏ای آشیان گم ‏کرده در جاده‏ های پاییزم. 
تو که هستی، پنجره، با بال‏هایی گشوده از آفتاب، باغچه را مرور می‏کند. با تو، نفس‏های مادرانه، تیررس اضطراب و تشویش را مجال نمی‏دهند. 
آجر به آجر، ساخته می‏شوم؛ وقتی پناه دست‏های امنت، موسیقی مهربان عشق را به ترنم می ‏آیند. 
بی‏تو، بن‏بستی می‏شوم در هزار توی رنج‏های خویش. 
بی ‏تو، شکوه جهان، ویرانه ‏ای است مسکوت و بی‏ هیاهو. 
می‏ ستایمت که رونق کوچه ‏های سردسیر وجودم هستی؛ آن‏چنان که آفتاب، رگ‏های سپید قطب را. 

روشی نوین برای تشخیص مولکول‌های انرژی مغز

روشی نوین برای تشخیص مولکول‌های انرژی مغز


به گزارش ایسنا و به نقل از تکنولوژی نتورکس، در مطالعات پیشین محققان روابط بین متابولیسم انرژی مغز و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را مورد بررسی قرار داده بودند. اما این اولین مطالعه‌ای است که در آن محققان از روش تصویربرداری پرقدرت موسوم به طیف‌نگاری با تشدید مغناطیسی(MRS) برای تشخیص مولکول‌های انرژی در مغز استفاده کردند. یافته‌های این مطالعه می‌تواند به محققان در توسعه آزمایشاتی برای تشخیص و درمان زودتر بیماری آلزایمر کمک کند.

این روش تصویربرداری به دانشمندان امکان می‌دهد تا نحوه ساخت و استفاده  مغز انسان از انرژی را در سطح سلولی بررسی کنند. تکنیک‌های دیگر تهاجمی هستند و به همین دلیل است که تاکنون بیشتر تحقیقات در مورد متابولیسم انرژی مغز بر روی بیماران فوت شده یا موجودات زنده مانند موش انجام شده است.

"ساندرا بوند چمپن"(Sandra Bond Chapman) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: بزرگترین یافته این است که می‌توان داده‌های حاصل از اسکن طیف‌نگاری با تشدید مغناطیسی را برای بررسی انرژی مغز جدا کرد. این تقریباً مانند دیدن ضربان قلب برای اولین بار است.

در این مطالعه محققان یک روش را برای مطالعه نشانگرهای زیستی پاتولوژیک اولیه برای بیماری آلزایمر در بیماران مبتلا به اختلال خفیف شناختی فراموشی، آزمایش کردند. آنها طی این مطالعه با بررسی مغز افراد دارای متابولیسم انرژی مغزی بالاتر در لوب‌های آهیانه-پس سری دریافتند آنها مهارت حافظه و توجه ضعیف تری داشتند. استفاده و تولید انرژی هسته اصلی سازوکار بیولوژیکی تمام سلول‌ها خصوصاً در مغز به دلیل نیاز بالای انرژی است. انرژی مورد نیاز فوق العاده بالای مغز ممکن است منجر به تجمع خطرناک پروتئین‌های بتا آمیلوئید و تاو در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر شود. قصد محققان این مطالعه این است که در آینده نیز بررسی کنند که چگونه متابولیسم انرژی مغز بین شرکت کنندگان سالم ، شرکت کنندگان با اختلالات شناختی خفیف فراموشی و مبتلایان به آلزایمر متفاوت است. هرچه بیماری آلزایمر زودتر شناسایی شود، درمان زودتر انجام خواهد شد و این برای بیماران خوب است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Frontiers" منتشر شد.

رحمت وحکمت

▣ 

رحمت و حکمت